En digital udfordring i 21 dage

Jeg er stresset. Igen. Ved ærligt talt ikke, om jeg nogensinde kom af med det pis. I over en måned har jeg hver gang jeg sætter mig foran computeren haft svært ved at få vejret. Nogle dage så slemt, at jeg har måttet give op og gå hjem. Andre dage kan jeg presse mig til at få noget lavet, men prisen er, at jeg føler mig udbrændt og deprimeret, og har gjort i lang tid nu.

Jeg går så meget på kompromis med mig selv, at jeg ikke kan mærke, hvad jeg vil eller har lyst til. Det har jeg ikke kunnet længe. Og jeg sidder lige pt med det mest komplekse projekt, jeg har arbejdet på som selvstændig. Jeg vil så gerne kunne lave det færdigt. Så lige nu prøver jeg at spørge andre om hjælp, så jeg ikke sidder med det helt alene. Og så sætte små delmål frem til sommeren. Lige nu skal jeg bare klare mig frem til et møde i næste uge. Så må jeg vurdere efter det, hvad det næste skridt er.

Jeg har i hvert besluttet mig for at forsøge at ændre på mine digitale vaner for derved forhåbentlig at frigøre lidt ro og energi. Her er mine regler for resten af juni:

1. Jeg må ikke logge på Facebook
2. Jeg skal slå notifikationer fra på Messenger
3. Jeg skal slette Snapchat
4. Min telefon må ikke komme ind i soveværelset
5. Jeg skal købe en clock radio, som skal vække mig med P1 hver morgen
6. Jeg må ikke checke min telefon den første time, efter jeg er stået op
7. Jeg må ikke checke mails før kl 12 hver dag
8. Jeg må kun checke Instagram fire gange om dagen. Om morgenen, ved frokost, efter arbejde og inden jeg går i seng.
9. Jeg skal slette mailappen på min telefon, så jeg kun checker mail på computeren
10. Min telefon skal altid ligge uden for rækkevidde, så jeg ikke kan tage den ubevidst op.

Give me strength.

Nogen der vil være med?

2

7 Replies to “En digital udfordring i 21 dage”

 1. Det lyder bare overhovedet ikke rart og jeg kan (desværre) godt genkende følelsen. Den måde alt bare snørrer sig sammen indeni og det hele bliver sort, så snart man sætter sig ned og skal lave noget af det man “burde” synes var så fedt. Min erfaring er også at det hjælper, at række ud, spørge om hjælp og få andres øjne på. Sejt at du gør det! Det mindste lille skulderklap eller mini-ros er tit det, der lige kan hjælpe mig videre i sådan situation, fordi min hjerne smelter totalt sammen, med tanker om at det aldrig er godt nok det jeg laver, og at jeg kommer til at skuffe folk.
  Spændende at høre, hvordan det går med de ændrede digitale vaner. Det er et ambitiøst projekt, så nu må du ikke blive for hård ved dig selv, hvis du kommer til at bryde en regel eller to en gang imellem 😉

  1. Nej, det er noget skidt. Har bestemt hjulpet at spørge om hjælp, men der er ingen tvivl om, at jeg skal have en laaang sommerferie. Og skal blive bedre til at forstå, hvad jeg skal sige nej til.
   Jeg lover at være sød mod mig selv med reglerne. Det eneste jeg er helt firkantet med er, at telefonen ikke må komme ind i soveværelset, og jeg ikke må tage den op den første time hver dag. 🙂 Skal nok komme med en update efter lidt tid!

 2. Tak for at dele. Jeg kan så meget genkende det her. Som jeg går og tror jeg er kommet mig over belastninger, så skal der mindre og mindre til før tankerne tager over, bliver til fysisk ubehag og handlingslammer mig. Jeg er efterhånden i tvivl om det er min krop, der er bedre til at sige fra og mærke efter, eller om jeg i virkeligheden bare ikke har restitueret nok? Jeg glæder mig til at høre, hvordan din plan går.

  1. Jeg er også rimelig forvirret omkring, hvad jeg burde gøre. Genkender virkelig det du skriver. Det er et skridt frem og to tilbage. Jeg er netop startet i et forløb hos en stresscoach, og det glæder jeg mig til at se, hvad jeg får ud af. Kan meget vel være, at jeg skriver om det på bloggen, når der er overskud til det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.