En film der får voksne mænd til at græde

Eftersom jeg har en belastningsreaktion (den nye mere politisk korrekte betegnelse for stress) har min psykolog bedt mig om ikke at tænke på fremtiden (svært), og i stedet fokusere på at lade op ved at beskæftige mig med ting, som giver mig energi. Øverst på listen står at gå i biografen, så jeg har set biograffilm 1-2 gange om ugen den sidste måneds tid.

Den bedste film, der går lige nu er uden tvivl Moonlight. En utroligt rørende melankolsk fortælling om en ung sort mand og hans opvækst i Liberty City, Miami. Skuespilpræstationerne holder et imponerende højt niveau, billederne er så smukke og soundtracket er magisk. Den burde vinde en Oscar på søndag, men lur mig om ikke årets mest overvurderede film La La Land løber med prisen (bliver så sur, hvis det sker, selvom jeg forventer det).

Jeg vil selv helst ikke vide så meget om film, inden jeg ser dem (ser ofte ikke engang trailers). Men så bruger jeg til gengæld timer på Youtube, efter jeg har set en god film, for at se interviews og paneldebatter med skuespillere og folkene bag filmen. De bedste følger herunder.

Traileren hvis du ikke har set den endnu:

Ashton Sanders, der spiller teenage-versionen af hovedkarakteren Chiron, fortæller meget rammende om filmen og hans personlige oplevelser her:

Jeg er så fascineret af de tre skuespillere som spiller hovedkarakteren i filmen. Specielt de to unge skuespillere leverer så imponerende præstationer. Specielt når man ser, hvor langt deres virkelige “jeg” er fra karakteren de spiller i filmen.

Her fortæller både Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney og skuespillerne om filmen:

Og her en lidt længere paneldebat med Barry Jenkins, Tarell Alvin McCraney og skuespillerne, hvor skuespillerne er tydeligt rørte efter præcis at have set filmen i hele sin længde:

Jeg lyttede til soundtracket til filmen på repeat i flere dage efter jeg havde set den første gang. Det er så smukt. Her er en kort featurette med manden bag:

Please se denne her film. Den er så relevant for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.