Et besøg på Kjøllergård

Bornholm

Er netop hjemvendt fra en lille uge på Bornholm, hvor rapsmarkerne blomstrede og solen skinnede alle dage. Der er noget helt specielt ved livet på en ø, og Bornholm er en af de finere.

Jeg har været på Bornholm en del gange som barn, men det er først som voksen jeg virkelig forstår, hvor fint der er på solskinsøen. Det var sådan en god oplevelse at holde ferie der i sommers, og nu er denne her tid selvfølgelig en af de mest idylliske med blomstrende rapsmarker, små lam og duftende syrener, så jeg må hellere besøge øen om vinteren, inden jeg begynder at drømme for meget om at flytte derover, hehe.

Bornholm

Da jeg for nogle uger siden skrev ud på Instagram for at høre, om der var nogen, der kendte til et sommerhus André og jeg kunne låne/leje over pinsen, fik jeg den fineste invitation fra Emma som tilbringer størstedelen af 2018 på en gård uden for Svaneke.

Så da André og jeg netop havde bestemt os for at droppe sommerhusplanerne og i stedet besøge min veninde som er præst på Bornholm uden for Rønne, var der ingen tvivl om, at vi skulle et smut forbi Kjøllergård og hilse på Emma!

Bornholm

Vi tog en bus tværs over øen til Svaneke og brugte et par timer på at kigge på fine huse inden Emma hentede os i bil.

Bornholm

Frokosten over alle frokoster: røgede rejer med hvidt brød og en fadøl.

Bornholm

André har altid et halvt øje på vejkanten, og smager på hvad som helst for at se, om noget af det smager godt. Han er besat af vilde urter i alle former. (Da jeg kom hjem i søndags, gik det op for mig, at han havde transporteret engsyre med jord og rødder fra Bornholm til København og plantet i vores køkkenvindueskarm. Nerd Alert.)

Bornholm

Vi nåede lige at dele et bæger med stikkelsbær- og salt karamelis på Bornholms Ismejeri nede mod havnen, inden Emma hentede os på torvet. De har den hyggeligste gård og god is, som vi også nød godt af, da vi besøgte Svaneke i sommers.

Bornholm

Og her er Kjøllergård! Det fineste røde bindingsværkshus med den hyggeligste have.

Bornholm

Emma er opvokset i København, men har ligesom mig haft en udlængsel og lyst til at prøve livet på landet af. Og da hendes forældre for et års tid siden købte en gård på Bornholm, var der ingen undskyldning for ikke at tage et sabbatår og bygge højbede og holde høns på solskinsøen.

Bornholm

Det var River Cottage serien med Hugh Fearnley-Whittingstall som satte det hele i gang. Noget vi har til fælles, da det også var netop den serie, der i sin tid startede min romantiske forestilling om at købe en gård og tage en pause fra byen (hvis du ikke har set specielt de første sæsoner, så gør det NU).

Bornholm

Emma viser højbedene og de små grønne skud frem, der forhåbentlig bliver til kartofler, gulerødder, rødbeder og kål senere på sæsonen. Inshallah.

Bornholm

Hønsene render frit rundt i haven, som er så fint anlagt med frugttræer og en masse forskellige afdelinger, man kan hænge ud i.

Bornholm

Bornholm

Bornholm

Jagten efter de fortabte æg. Høns har det med at finde deres egne liggesteder i stedet for at lægge æg i det ellers meget fine hus, som Emma har bygget til dem.

Bornholm

Hønsehviskeren André!

Bornholm

Bornholm

Der er en kæmpe lade på grunden, som man godt kunne holde sommerfestival i.

Bornholm

Ud over markerne kan man få et glimt af havet. ♡

Jeg synes, det er en helt fantastisk mulighed Emma har fået! Jeg ville ønske, jeg kunne overtale min mor til at købe en gård på landet, jeg kan flytte ind i et år, men hun er desværre mere til eksotiske rejser frem for det danske landliv. Så hvis det skal blive til noget, må jeg selv spare op.

Følg Emma og livet på Kjøllergård på www.kjollergaard.com.

2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.