Podcast-tip til en gåtur

Mit yndlings vægmaleri i København er det fine Inger Christensen digt. Går så tit forbi med en podcast i ørerne.

På det seneste har jeg lyttet til en svensk podcast, der hedder Framgångspodden, hvor forskellige succesrige (primært) svenskere bliver interviewet omkring deres tilgang til livet. Jeg synes selve interview-delen er rigtig interessant og inspirerende, men at indpakningen af podcasten er totalt over the top med storladen musik og overdreven præsentation af en amerikansk speaker. Jeg tror til dels, det er en joke, men det falder også lidt til jorden, når podcasten ellers er ret seriøs.

Oh well, det jeg ville frem til er, at jeg lyttede til et afsnit med Petter Stordalen i dag. En norsk milliardær som ejer en masse hoteller og har sygt god stil (please google ham). Et meget inspirerende afsnit. Petter er virkelig sympatisk og taler meget langsomt og tydeligt norsk.

Et opløftende citat, som ramte mig ekstra meget:

“Følg drømmen. Acceptér aldrig de mennesker, som siger, du ikke kan klare det. Hvis du ikke lykkes første gang, prøv igen. Og husk: verden er gået glip af ufattelig mange ting, fordi der var nogen som fik nogen til at give op. Så vær selv en som opfordrer andre til at lykkes. Kom med positive kommentarer, støt andre og de vil støtte dig.”

Og når Alexander spørger Petter om tips for at få et lykkeligt liv:

“Lev i nuet. Vær tilfreds. Hvis der er noget, du ikke er tilfreds med, så gør noget for at ændre det. Hvis du ikke er glad for din chef: sig op. Hvis du ikke er tilfreds med dit arbejde: sig op. Hvis du ikke kan lide kulturen på dit arbejde: sig op. Begynd noget nyt. Gør det du har lyst til. Hvis du har lyst til at blive kunstner, bliv kunstner. Jeg er sikker på, at din familie og dine børn vil sige: Følg din drøm!
De fleste mennesker ender med at brokke sig, når de arbejder et sted, som har en dårlig kultur. Quit more often!”

Petter siger i øvrigt, at det vigtigste her i livet er at arbejde for at efterlade planeten i lidt bedre stand, end man fandt den. Og at det ikke er så vigtigt præcis, hvad man laver, bare man husker at leve. Amen to that.

2 Replies to “Podcast-tip til en gåtur”

  1. Amen, nu bliver jeg nødt til lige at lade en kommentar falde. (Det plejer jeg ellers aldrig at gøre) Men nu har jeg slugt hver eneste ord på din blog. Fra arbejdsløshed og stress til podcastinspiration og udvalgte (fantastiske) youtubeklip. Jeg er fyldt af forhåbning og energi og har sådan en ro i hovedet og kroppen. Mit arbejdsliv er kaos (i hvertfald oppe i mit hoved) og jeg aner ikke hvordan jeg skal finde vejen ud. Men lige nu har jeg sådan en lyst til (arbejds)livet i fremtiden. Hvad end det kommer til at indeholde… Jeg har lyst til at finde ud af det, og på en måde tror jeg på, at mine drømmer nok skal gå i opfyldelse. Tak for den dejligste eftermiddag på din blog. Please, blev ved med at skrive om de ting som gør dig glad og inspirerer dig.

    1. Ej, du aner simpelthen ikke hvor glad den kommentar gjorde mig. Bliver simpelthen så smigret og rørt. Tusind tak.
      Jeg sidder her og skriver, og håber på, der er nogen derude som måske kan få noget ud af det, fordi jeg selv har savnet, at der bliver talt mere om det at være arbejdslivsforvirret. Er så glad for du kan genkende dig i det og får noget ud af de ting, jeg er blevet motiveret af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.